АКТУАЛЬНО

Інклюзія глухих у Церкві. Центр душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» УГКЦ візьме участь у конференції в Римі

Вівторок, 10 жовтня 2017, 15:39
З 20 по 22 жовтня в Римі відбудеться важливий захід - загальнокатолицька конференція для спеціалістів з катехизи і пасторального супроводу для осіб з обмеженими можливостями. У Папському Урбаніанському університеті відбуватимуться виступи провідних фахівців і представників організацій з різних католицьких дієцезій з усього світу, де такий досвід праці набув ефективних форм.

Частина доповідей на конференції буде присвячена пасторальному і катехитичному служінню в контексті життя глухої людини в Церкві. Також запланована спільна зустріч Папи Франциска з учасниками цього форуму і спільний ланч для обговорення проблем людей зі спеціальними потребами в глобальному світі.

Центр душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» УГКЦ є учасником цього форуму. Завданням для нашої делегації є ознайомлення з пасторальними і катехитичними інструментами для ефективної інклюзії глухих у церковну спільноту. Заслуговують на увагу доповіді, що розглядають теми: богослов’я вади, обмеження можливостей і захисту прав людей з особливими потребами, проблеми катехізису і обмеженості в житті Церкви.

Центр ДОВС «Надія» УГКЦ має від Синоду Єпископів УГКЦ доручення розробити стратегію душпастирства глухих і вивчати культурний підхід до глухоти. Неодноразово в Києві, Дубліні, Римі і в Празі представники Центру, зокрема глухі вірні УГКЦ, уже ознайомилися з душпастирством нечуючих на прикладі спільнот з Європи і світу. Останній досвід у Празі започаткував серію робочих зустрічей серед спільнот глухих УГКЦ із розробки критеріїв для пасторальної праці, літургійних жестів і форм служіння.

 

Підготував о. Олег Лазуркевич,
директор Центру душпастирства
осіб із вадами слуху «Надія» УГКЦ  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next