АКТУАЛЬНО

«Інвестиція в освіту – це вклад, який вертається сторицею»: фундатори стипендій зустрілися зі студентами УКУ

П'ятниця, 16 лютого 2018, 14:20
Стати частиною спільноти, яка змінюватиме світ, підтримати молоді таланти і творити майбутнє України вже сьогодні – такими думками діляться фундатори стипендій після зустрічі зі студентами УКУ на вечорі «Прощання з колядою», який відбувся 9 лютого в Українському католицькому університеті. Цього року на вечорі побували 39 фундаторів стипендій та 64 студентів-стипендіатів.

Цей захід став символом жертовності, радості і доброти, а також слушною нагодою для того, щоб зібратися разом і побажати одне одному миру, злагоди і Божого благословення. «Ми проводимо такі вечори, щоб фундатори стипендій познайомилися із студентами УКУ, яким довіряють і у майбутнє яких вкладають свої кошти. Як і щороку, це неймовірно теплий і радісний вечір, на якому збирається коло львівських та київських жертводавців, більшість з яких знають одне одного, бо підтримують нашу добру традицію таких вечорів вже давно. Для них це нагода побачити старих друзів, з якими мають однакове бачення та довіру до УКУ. Дуже приємно, що на вечорі побував Президент УКУ, владика Борис (Ґудзяк), який завжди шукає можливості побачитися із добродійниками та подякувати за їхню щирість і щедрість», – розповідає засновник і співорганізатор події Андрій Курочка.

«Радий, що можемо проводити такі вечори, адже для студентів це нагода побачити своїх добродіїв, а добродіям – побачити світлі обличчя нашого майбутнього, – зазначає владика Борис (Ґудзяк). – Дякуємо вам за підтримку нашої молоді. Нехай ця співпраця буде спільною надією, яка надихатиме йти вперед».

Серед фундаторів – люди різних професій, але усі вони об’єднані єдиною метою – підтримати молоді таланти. «Інвестиція в освіту – це найкраща інвестиція, яка вертається сторицею, – зазначає фундаторка стипендії Ірена Никулишин. – Колись моя бабця казала, що знання – це єдиний скарб, який ти зможеш забрати з собою, це те, чого ніхто не зможе у тебе відібрати. Сподіваюся, що і надалі будемо приятелювати і тішитися успіхами наших студентів. Кажуть, що діти мають перерости своїх батьків. Тож і я бажаю, щоб наші стипендіати переросли своїх батьків і вчителів. Нехай вони будуть щасливими».

Керівник юридичним фірми «Гринчук і партнери» Андрій Гринчук підтримує студентів Школи права УКУ. Каже, що нині професія юриста перебуває в глибокій кризі, і цю ситуацію зможе змінити лише якісні освітні програми: «З усіх вишів, які знаю, довіряю саме УКУ, бо вірю, що цей університет може випустити фахівця, котрий зможе чітко відрізняти правду від омани, добро від зла. Приємно бути частиною спільноти, яка в майбутньому буде змінювати правову систему України і стане обличчям нашої правової культури».

Нагадаємо, загалом в УКУ цього року завдяки українським жертводавцям понад 160 осіб отримали стипендії (загальна кількість іменних стипендій є понад 250), які були надані 130 доброчинцями з України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next