АКТУАЛЬНО

Івано-франківські семінаристи взяли участь в шаховому турнірі

Четвер, 09 листопада 2017, 13:33
8 листопада, в Івано-Франківської духовної семінарії імені свщмч. Йосафата розпочався турнір з шахів. Турнір відбувається з благословення ректорату ІФДС та старанням братів, які є учасниками спортивного відділу семінарії.

На початку турніру до присутніх звернувся прот. д-р Андрій Чорненко, віце-ректор ІФДС, а після спільної молитви благословив шахістів на хорошу гру.

Завдяки цьому турніру брати-семінаристи мають змогу продемонструвати свої спортивно-інтелектуальні навички. У змаганнях беруть участь брати з I,II, III,VI, курсів.  Такий захід проводиться для згуртування семінарійної братії, розвитку мислення, спортивного відпочинку. 8 листопада відбувся груповий етап турніру, а фінал планують провести трохи згодом.

«Гра в шахи, – як вважають її організатори, - це добра нагода провести вільний час з користю, бо ця гра покращує діяльність мозку, розвиває пам’ять і логічне мислення, концентрацію уваги та волю до перемоги. Шахова партія – це модель життя, можливо дещо спрощена. Тобто все, що є в житті, є в шахах — усі відносини, всі риси характеру: воля, здатність мислити, ухвалювати рішення, відповідальність тощо.» 

Організатори турніру побажали усім учасникам наснаги, позитивних емоцій, волі до перемоги, а найважливіше, пам’ятати про олімпійський принцип: «Головне участь, а не перемога.»

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ifds.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next