АКТУАЛЬНО

Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ спільно з Прикарпаттяобленерго передали допомогу для ще трьох лікарень

Четвер, 23 квітня 2020, 14:44
У середу, 22 квітня, представники Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та медики Лікувально-діагностичного центру святого Луки, в рамках роботи Антикризового координаційного центру, передали одноразові та багаторазові комбінезони, маски, медичні шапки, респіратори, бахіли, захисні щитки, а також засоби дезінфекції для потреб медпрацівників Лисецької, Богородчанської та Галицької районних лікарень.

«З кожним днем ситуація в медичному закладі погіршується. На сьогодні в лікарні перебуває 13 пацієнтів з підозрою на коронавірусне захворювання, а засобів індивідуального захисту критично не вистачає», - розповідає лікарка Богородчанської РЦЛ. Вона також додає, що цими днями отримали допомогу від місцевої Богородчанської парафії УГКЦ, тому кожний жест з боку Церкви насправді є дуже важливий для районної лікарні.

У Лисецькій ЦРЛ зазначають, що медичним працівникам власноруч доводиться шити захисні маски, на які зараз значний дефіцит.

Водночас, за словами лікарів із Галича, засоби захисту є, проте вони швидко закінчуються.

«Не знаємо, як буде розвиватися коронавірус. Зараз у нас ситуація не критична, та розуміємо, що повинні бути готові до непередбачуваного сценарію розвитку пандемії», - зазначила лікарка Галицької ЦРЛ.

Як ми повідомляли раніше, сьогодні Антикризовий координаційний центр, що діє при Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ, спрямовує свою діяльність, здебільшого, саме на медичних працівників різних закладів охорони здоров’я, котрі із поширенням Covid-19 стоять на передовій у боротьбі із смертельним захворюванням.

Варто також зазначити, що від середи, 22 квітня, соціально-незахищені верстви населення м. Івано-Франківська можуть отримати безкоштовні обіди від архиєпархії за попереднім замовленням (тел. 098 099 23 40).

Всю цю кампанію активно благословляє архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, який також висловлює щирі слова вдячності всім благодійникам, а особливо АТ «Прикарпаттяобленерго» в особі голови правління п. Олександра Бубена за активну підтримку цього проєкту, який зосереджений на допомогу районним лікарням.

Пригадуємо, що ці та інші благодійні акції Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ для боротьби із коронавірусом, можливі завдяки підтримці парафій та окремих жерводавців. Окрім того, до благодійної збірки, яку з початком карантину оголосив митрополит Володимир, долучитися може кожен охочий - реквізити за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next