АКТУАЛЬНО

Івано-Франківська митрополія готується до прощі вірних до архикатедрального собору Воскресіння Христового

Понеділок, 09 грудня 2019, 16:08
13 грудня в Івано-Франківську відбудеться традиційна проща вірних Івано-Франківської архиєпархії до архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового на честь блаженних новомучеників Івано-Франківських (Станіславівських) Івана Слезюка, Симеона Лукача та Григорія Хомишина та з нагоди 30-ліття легалізації УГКЦ.

Щороку вона відбувається в день Апостола Андрія Первозванного та чергову річницю заснування Івано-Франківської митрополії УГКЦ.

Архиєрейську Божественну Літургію очолить архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Вона розпочнеться об 11:00.

Під час прощі будуть виставлені мощі та ікони блаженних для їх прилюдного почитання. Окрім того, можна буде отримати повний відпуст згідно  зі звичайними умовами (Таїнства Сповіді, Пресвятої Євхаристії і молитва в наміренні Святішого Отця).

О 16:00 в приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться урочиста академія «З Богом у серці», присвячена 30-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви.

Цього року минає восьма річниця від дня, коли 13 грудня 2011 р. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Івано-Франківську єпархію до гідності архиєпархії та митрополії і ввів на престол її першого митрополита – владику Володимира Війтишина. Варто зауважити, що територіально Івано-Франківська митрополія є найбільшою митрополією в Західній Україні, адже до її юрисдикції входять дві області – Івано-Франківська та Чернівецька та другою за територією після Київської митрополії УГКЦ.

У зв’язку з цією подією 10 грудня в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії  відбудеться пресконференція. У ній візьмуть участь: ректор Івано-Франківської духовної семінарії прот. Роман Микієвич; віце-ректор Івано-Франківської духовної семінарії митр. прот. Борис Гобир.

Також для всіх присутніх буде проведена екскурсія семінарією, де підготовлена спеціальна виставка речей з підпілля.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next