АКТУАЛЬНО

Івано-франківський християнський часопис «Нова Зоря» відзначає ювілей з часу створення та відновлення

Понеділок, 29 березня 2021, 13:32
Цього року газета «Нова Зоря» відзначає відразу два великі ювілеї – 95-ліття з часу заснування та 30-ліття з часу відновлення часопису. В рамках відзначення зазначених ювілеїв у п’ятницю, 26 березня, увесь колектив вирушив до паломницького центру блаженного Симеона Лукача в с. Старуня Богородчанського району.

Місцем святкування невипадково обрали центр паломника Симеона Лукача. Адже блаженний священномученик був близьким послідовником засновника видання «Нова Зоря» – єпископа Станіславівського Григорія Хомишина, поховання якого після тюремної каторги, на жаль, невідоме.

Восьмеро священників спільно з творчим колективом молилися в храмі св. Ап. Петра і Павла. Насамперед звучала молитва прослави та подяки за засновника часопису блаженного священномученика Григорія Хомишина. Також молилися за вічний упокій перших редакторів – о. Теодосія Тита Галущинського, ЧСВВ, та Осипа Назарука, а також за ісповідника віри владику Софрона Дмитерка, який відродив видання.

Весь колектив разом дякував Богу за всі ласки та просив заступництва як для теперішніх працівників, так і для попередніх редакторів та усіх, хто в минулому потрудилися для розвитку газети.

Директор Департаменту інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та головний редактор часопису «Нова Зоря» о. Іван Стефурак під час проповіді звернувся до всього колективу зі словами привітань та подяки адресованих їм від митрополита Володимира Війтишина, заохочуючи усіх до нових творчих і духовних здобутків. «Христос є найкращим зразком для комунікації слова Божого. Він вміло використовував усі на той час доступні технічні засоби для масового проголошення слова. Човен, на якому Він так часто відпливає під час проповіді від берега, утворює глядачам відповідний горизонт, щоб усі Його бачили, а вода чудово відбиває Його голос, щоб усі Його добре чули. Але окрім технічних засобів Христос надає своїм словам особливої форми і змісту. Він вміє зосередити увагу слухача. Його притчі по сьогоднішній день захоплюють найбільші аудиторії! Але й це ще не все! Він – Сіяч, Який щедро сіє зерно-слово! Його проповідь це не прості повчання, а це власний жертовний приклад того, про що Він проповідує. Він є зерном, яке жертвує собою, покладається з любові до інших до землі, до гробу, щоб звідти заплодотворити сторицею! Так само і для нашої проповіді ми, звичайно, повинні використовувати усі найсучасніші технічні засоби, але її успішність залежатиме не стільки від засобів, скільки від нашої щирої готовності пожертвувати своїм часом, добробутом, здоров’ям, а нерідко і життям, як зробив це наш засновник блаженний Григорій Хомишин», – зазначив проповідник.

Попередній редактор о. Йосафат Бойко, ВС, привітавши колектив, наголосив на тому, що проповідувати Боже Слово нелегко, а інколи і страшно, але не потрібно боятись, бо голосимо не своє слово, а Боже.

Опісля усі присутні продовжили паломництво стаціями Хресної Дороги, яку нещодавно звели у с. Старуня. Роздумували над стражданнями Христа, молились у своїх наміреннях.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next