АКТУАЛЬНО

Іноземці відвідали XVI Школу української мови та культури в УКУ

Четвер, 02 серпня 2018, 16:33
Днями в УКУ завершилася літня сесія Школи української мови та культури в УКУ, яку 16-й рік поспіль відвідують іноземці з усього світу. Під час школи вони вчать українську мову, подорожують країною, знайомляться з українцями, досліджують культуру, традиції – тобто повністю занурюються в середовище.

Найважливіше правило для всіх – бути відкритим до спілкування та говорити українською.

Загалом на Школу можуть потрапити всі охочі. Попередньо з потенційними учасниками проводять тест та співбесіду, щоб визначити рівень володіння українською, зрозуміти їхню мотивацію й індивідуальні побажання. Таким чином учасників ділять на групи початкового, середнього чи вищого рівня.

«Ми намагаємося задовольнити індивідуальні потреби студентів, але водночас подаємо інформацію максимально живою мовою в контексті, – розповіла Мар’яна Бурак. – Дуже часто викладачі, окрім запланованих в рамках Школи екскурсій, влаштовують додаткові квести з конкретними завданнями, де студенти в реальних повсякденних ситуаціях мають виконати певні завдання, використовуючи українську. Також ми вчимося дуже практичних речей, як от виголошувати привітання та побажання, писати поштівки одне одному, торгуватися на базарі, купувати їжу, сувеніри, квитки».

Варто зазначити, що перші два тижні літнього семестру учасники проводять у Карпатах, де занурюються у природне спілкування під час «Карпатської програми», яку пропонує Школа.

«Зранку до обіду вони мають заняття з української мови з професійними викладачами. У другій половині дня – екскурсії, вишколи, походи в гори, рафтинг… І саме в таких командних ситуаціях навчання інтенсивніше», – поділився Назар Данилків.

Слід наголосити, що на Школі викладають не лише українську мову, але й читають лекції з історії України, політології, економіки, розвитку комп’ютерної освіти й IT. І насправді, для викладачів існує чимало викликів, адже не можна викладати однаково для кожної групи.

Нагадаємо, що люди різного віку та професій, з різних куточків світу вже 16 років поспіль приїжджають на Школу української мови та культури в УКУ. Серед них політологи, дипломати, історики, студенти та навіть школярі (за весь час існування Школи наймолодшому учаснику було вісім років, а найстаршому – вісімдесят два роки).

Підготувала: Оксана Левантович


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next