АКТУАЛЬНО

Івано-франківський архикатедральний хор «Кредо» урочисто відзначив тридцятирічний ювілей

Понеділок, 08 березня 2021, 21:31
7 березня 2021 року архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин очолив Божественну Літургію в головній святині міста. Нагодою урочистих богослужінь став ювілей – тридцятиріччя камерного хору «Кредо» архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового.

По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії митрополит Володимир спільно з настоятелем собору прот. Юрієм Новицьким, канцлером Курії о. Віталієм Федуном та всіма присутніми привітали камерний хор «Кредо» архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового. Владика Володимир зазначив, що 12 лютого багатолітньому хору виповнилося тридцять років із дня заснування, а тому представники хору мають чималий досвід спільного служіння з чисельними архиєреями, які молилися в головній святині міста Івано-Франківська.

Згодом о. Віталій Федун зачитав привітальну патріаршу грамоту від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, а також митрополичу грамоту владики Володимира Війтишина з нагоди ювілею хору.

Довідка:

Хор заснований 12 лютого 1990 року при катедральному соборі відразу після легалізації Греко-Католицької Церкви. Репертуар хору складає духовна хорова спадщина українських та закордонних композиторів, твори сучасних композиторів, обробки народних пісень. У 1996 р. хор з благодійною місією побував у Німеччині, був учасником ювілейних святкувань 400-річчя Берестейської унії та концерту української хорової музики в Римі, фестивалю духовної музики в Угорщині. У 1998, 2003, 2012, 2017 роках колектив представляв українську церковну хорову культуру на святкуваннях Днів Східної Європи в м. Трір (Німеччина). Хор «Кредо» – дипломант Міжнародного конкурсу хорової музики в м. Лланголлен (Великобританія, 1998 р.), учасник Міжнародного фестивалю духовної музики в м. Кошиці (Словаччина, 1998 р.), міжнародних фестивалів в Німеччині, Угорщині, Франції (2000 р.) У 2001 р. хор брав участь в урочистій Літургії з нагоди приїзду Святішого Отця Папи Римського Івана Павла II в м. Києві. У 2003 р. «Кредо» нагороджено двома золотими дипломами в різних номінаціях на VI Міжнародному конкурсі хорової музики в Австрії, у 2004 р. – золотим дипломом та срібною медаллю на III Всесвітній хоровій олімпіаді в Німеччині. Хор «Кредо» – лауреат конкурсу духовної музики в Римі (2005 р.). Керівник хору – Жанна Зваричук.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next