АКТУАЛЬНО

Сто сімей переселенців отримали продуктові пакети від Карітасу

Середа, 25 березня 2015, 11:22
«Переселенці – життя після окупації». Так називається проект, завдяки якому вдалося зібрати кошти на допомогу для переселенців зі Сходу та Криму. Його Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії зреалізував спільно з Українською біржею благодійності.

Гроші на продукти для переселенців збирали на сайті ubb.org.ua.  Необхідну суму – 20 000 грн. – доброчинці пожертвували доволі швидко – за два тижні. Правда, в результаті, через стрімкий ріст цін, організатори були змушені змінити масштаби проекту. Замість планових 150 продуктових пакетів у Карітасі за ці гроші змогли укомплектували лише 100.

«Загалом наш проект завершився вдало. Проте дуже сумно, що ще півсотні людей не змогли отримати продуктові пакети. Коли ми починали збір грошей – були одні ціни, а коли завершили – продукти значно подорожчали», - ділиться Тарас Бучовський, провідний соціальний працівник  Карітасу Коломиї.

В один такий пакет входять, на думку співробітників Карітасу, найнеобхідніші продукти – рис, гречка, цукор, масло, сир, ковбаса, шоколад та інше. Переселенців, які не можуть забезпечити собі повноцінний раціон та й загалом комфортне перебування, є доволі багато. Зараз на обліку в Фонді зареєстровано 1300 таких осіб. У Карітасі намагаються кожного з них хоч якось підтримати. «Ми допомагаємо не тільки продуктами – декому сплачуємо оренду за житло, декому шукаємо притулок, декому даємо одяг, декому – побутову хімію», – продовжує Тарас Бучовський.

Цього разу продуктові пакети давали найбільш потребуючим сім’ям. В першу чергу тим, хто ще жодного разу не отримував таку допомогу від Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. Реакція у переселенців дуже позитивна. Вони вдячні доброчинцям, які в такий спосіб полегшують їхнє важке життя після окупації.

Мар'яна Мацьків,прес-служба
Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next