АКТУАЛЬНО

10-річчя приєднання України до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства»

Четвер, 09 грудня 2010, 17:38
10 грудня, у Міжнародний день захисту прав людини, завершиться чергова щорічна акція «16 днів проти насильства». Таку всесвітню кампанію було ініційовано у червні 1991 р. Відтоді тисячі людей, сотні державних і громадських організацій з понад сотні країн світу беруть участь у щорічних заходах та закликають до припинення усіх форм насильства.
10 грудня, у Міжнародний день захисту прав людини, завершиться чергова щорічна акція «16 днів проти насильства». Таку всесвітню кампанію  було ініційовано у  червні 1991 р. Відтоді тисячі людей, сотні державних і громадських організацій з понад сотні країн світу беруть участь у щорічних заходах та закликають до припинення усіх форм насильства. Україна приєдналася до цієї всесвітньої  кампанії у 2000 році. Серед найважливіших проблем, на які звертає увагу цьогорічної кампанія – насилля в сім’ї, від якого передусім потерпають жінки та діти. За даними соціологічних досліджень, в Україні зазнають насильства 68% жінок, з яких щороку гине 15 тисяч осіб. Українська Греко-Католицька Церква, хоч і не брала активної участі в цій кампанії, але через душпастирську діяльність постійно працює у цій сфері. Наша Церква особливо приділяє увагу протидії насиллю в контексті обов’язкових передподружніх наук, вказуючи, що сім’я має будуватися на фундаменті взаємної поваги та любові. Також всі інші дати цієї кампанії вказують на певні аспекти діяльності, які є важливими і для нас. Зокрема, офіційна благодійна організація нашої Церкви – «Карітас України» серед головних напрямків роботи має і питання протидії новітньому рабству - торгівлі людими і допомоги людям з обмеженими функціональними можливостями, і питання волонтерства.

Повідомив о. Андрій Нагірняк

Додаток: Основні дати Кампанії: 25 листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок 29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок 1 грудня –  Міжнародний день боротьби зі СНІДом 2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями 5 грудня – Міжнародний день волонтера 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією. 10 грудня - Міжнародний день прав людини.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next