АКТУАЛЬНО

Сьогодні десята річниця смерті святого Папи Івана Павла ІІ

Четвер, 02 квітня 2015, 14:11
Десять років тому, 2 квітня 2005 року, увесь світ охопила звістка про смерть Папи Івана Павла II, яку оприлюднив архиєпископ Леонардо Сандрі на площі Святого Петра. Він повідомив, що о 21 годині 37 хвилин «...наш Святіший Отець повернувся в дім Отця». Це було навечір' я празника Божого Милосердя.

Десятки тисяч віруючих зібралися під вікнами папських апартаментів у Ватикані. Уперше в історії з Папою прощалися спонтанними оплесками, які, як знак поваги і любові до Івана Павла ІІ, лунали і в день його похорону, на який зібралися президенти, прем'єр-міністри, королі й князі, релігійні лідери з усього світу та кілька мільйонів віруючих. Після похоронних богослужінь Папа Римський Іван Павло II був похований у базиліці Святого Петра у Ватикані.

1 травня 2011 року Папа Венедикт XVI залічив Івана Павла ІІ до лику блаженних. А канонізація, тобто проголошення святим Католицької Церкви, разом із Папою Іваном ХХІІІ, відбулася 27 квітня 2014 р., у Неділю Божого Милосердя.

«Не бійтеся Христа! Відчиніть двері Христові. Лише Він знає, що є в людині. Лише Він, Спаситель людини!» – це були перші слова, якими новообраний Папа звернувся до Божого люду в Римі 1978 року. Випростатися, звільнитися, підбадьоритися, відновити свою споконвічну гідність улюбленого Божого створіння – у цьому Іван Павло ІІ бачив дію євангельської вістки, яку всіма силами звіщав в усьому світі…

Святими Літургіями, молитвами, книгами, виставками, культурними заходами віруючі й невіруючі у всьому світі згадують 2 квітня постать цього святого Папи. Не зупиняється потік прочан біля його гробу в базиліці Святого апостола Петра у Ватикані.

Українському народові особливо дорогий і незабутній візит Івана Павла ІІ, що відбувся у червні 2001 року. Підносячи до Господа за святого Івана Павла ІІ, за його заступництвом молімось за мир – в наших серцях і в родинах, за мир в Україні та в усьому світі.

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next