АКТУАЛЬНО

130-й ювілей з дня заснування Станіславівської єпархії відзначили науковою конференцією

Понеділок, 20 квітня 2015, 12:45
16 квітня 2015 року відбулася наукова конференція, присвячена 130-му ювілею з дня заснування Станіславівської єпархії. Цей захід був проведений у навчальному корпусі Івано-Франківської архиєпархії в залі бібліотеки.

У конференції взяли участь Архиєпископ та Митрополит Володимир (Війтишин), Єпископ-помічник Йосафат (Мощич), ректорат і професорський склад ІФБУ,семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії разом із отцями-настоятелями, викладачі та завідувачі кафедр Івано-Франківського прикарпатського університету  імені В. Стефаника.

У ході наукової конференції її учасники розповіли про нелегкий процес створення єпархії, висвітлили всі сфери, у яких працювала Станіславіська єпархія, зокрема йшлося про вдалі релігійні реформи, екологічну працю, винайдення свого власного мистецького стилю у написанні ікон, відповідь на суспільні виклики, а саме розвиток радикального націоналізму серед населення також були представлене сповнене страхом життя вірних у підпіллі, розвиток монарших чинів тощо. Науковці вказували, що саме Церква з єпархіальним осередком у сучасному Івано-Франківську протягом часу визвольної боротьби та становлення держави була тим оплотом для вірних, котрий зберігав автентичність української нації, давав надії та стимулював до культурного прогресу своїх вірних.

Конференція такого масштабу є важливою для культурного життя Івано-Франківщини. Організатори поєднали духовенство зі світськими науковцями, що дало можливість проявити ледь не всі сторони нашої архиєпархії, що матиме позитивний вплив на подальше майбутнє.

Усі учасники конференції, як доповідачі, так і слухачі, почерпнули багато інформації та запалилися іскрою до служіння Церкві та народу.

За матеріалами Інформаційного центру Івано-Франківської духовної семінарії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next