АКТУАЛЬНО

13 грудня відбудеться проща до івано-франківського собору Воскресіння Христового

Четвер, 12 грудня 2019, 11:49
У п’ятницю, 13 грудня, в Івано-Франківську відбудеться традиційна проща вірних Івано-Франківської архиєпархії до архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового.

Проща відбувається щороку на честь блаженних новомучеників Івано-Франківських Івана Слезюка, Симеона Лукача та Григорія Хомишина. Окрім того, 13 грудня іванофранківці відзначать восьму річницю від дня, коли Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Івано-Франківську єпархію до гідності архиєпархії та митрополії і ввів на престол її першого митрополита – владику Володимира Війтишина.

Архиєрейську Божественну Літургію на прощі очолить архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир.

На час паломництва в соборі будуть виставлені мощі та ікони блаженних для прилюдного почитання. Усі охочі зможуть отримати повний відпуст згідно зі звичайними умовами (Таїнства Сповіді, Пресвятої Євхаристії і молитва в наміренні Святішого Отця).

О 16:00 прочан запрошують взяти участь в урочистій академії «З Богом у серці», присвяченій 30-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви. Зустріч відбудеться в  приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

До слова, архикатедральний собор Воскресіння Христового в Івано-Франківську зберіг свою назву з часу заснування - 1601 року.  З 20 вересня 1899 р. до 17 грудня 1900 р. настоятелем собору, як єпископ-ординарій Станіславської єпархії був митрополит Андрей Шептицький. Статусу митрополичого собору храм набув у 2011 році завдяки проголошенню Івано-Франківської митрополії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next