АКТУАЛЬНО

14 вересня в УГКЦ уп’яте відзначатимуть День Бога-Творця

Вівторок, 03 вересня 2013, 16:56
14 вересня в Україні п’ятий рік поспіль відзначатимуть День Бога-Творця і День молитви та відповідальності за наше природне довкілля та весь створений Богом світ.

Про це йдеться у зверненні Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології з цієї нагоди.

У цей день разом з іншими представниками різних конфесій та віросповідань всього світу в УГКЦ будуть дякувати Богові за безцінні дари природи, а також висловлюватимуть щирий жаль за екологічні зловживання і проситимуть про порятунок всього створеного світу.

«Рік віри, який відзначається у Вселенській Церкві, спонукає нас в особливий спосіб замислитися цього дня над глибинним сенсом християнської віри в Бога – Отця, Сина і Святого Духа, та усвідомити, що правдиве і цілісне життя в Христі передбачає відповідальне ставлення до всього світу, створеного в Ньому», – читаємо у зверненні.

У Бюро з питань екології відзначають, що не можна любити Бога, коли руйнуємо Його унікальний твір – природу.

Автори звернення нагадують, що міжнародна спільнота проголосила 2013 рік Роком співпраці для збереження води. «Обов’язком кожної людини є переосмислити своє ставлення до води та розуміння її цінності. Завдяки відповідній екологічній культурі та технічним впровадженням можна і необхідно суттєво зменшити витрати води в побуті та її забруднення, і тим самим зробити свій внесок для збереження природи та суспільного благополуччя», – закликають у Бюро.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next