АКТУАЛЬНО

150 тисяч людей доброї волі об’єднаються цього року в акції «Різдвяна свічка»

Середа, 25 грудня 2013, 16:43
Протягом останніх 11 років БФ «Карітас України» організовує благодійну акцію «Різдвяна свічка» з метою розповсюдження виготовлених руками неповносправної молоді. Про це повідомила Надія Чорна, менеджер зв’язків із громадськістю БФ «Карітас».

За експертними даними, сьогодні  в Україні проживає майже 100 тис. сиріт і дітей, що позбавлені батьківського піклування, близько 60 відсотків з них в інтернатних закладах. Майже 90 відсотків дітей-сиріт відносять до соціальних сиріт, оскільки у них є чи були на момент присвоєння їм статусу сироти живі батьки. Ще понад 100 тис. українських дітей виховуються в неблагополучних сім’ях.  

Як стало відомо, 150 тис. людей доброї волі об’єднаються цього року в акції «Різдвяна свічка» задля допомоги кризовим дітям і молоді. Ця акція є вагомим внеском українців до опіки дітьми-сиротами, дітьми з неблагополучних і малозабезпечених родин, неповносправною молоддю, дітьми трудових мігрантів. Кожного року завдяки цьому сотні таких дітей мають можливість брати участь у літніх таборах, долучатися до роботи навчальних груп і творчих гуртків у дитячих соціальних центрах, організовувати особливі свята, відвідувати екскурсії і бути отримувачами адресної допомоги. Завдяки цьому чимало дітей повернулося до життя в суспільстві і в недалекому майбутньому зможуть стати активними громадянами України.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next