АКТУАЛЬНО

Вісімнадцять років тому освятили наріжний камінь Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві

Вівторок, 27 жовтня 2020, 10:11
27 жовтня 2002 року Блаженніший Любомир Гузар у співслужінні з десятьма іншими єпископами з України та з-за кордону освятив наріжний камінь на місці Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

Від цього моменту розпочалося зведення храму і резиденції Патріаршого центру УГКЦ у столиці України, куди, згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, 21 серпня 2005 року було перенесено осідок Глави Церкви.

Наріжний камінь Патріаршого собору одразу ж був вмурований в одну з колон храму. На гранітній плиті, що засвідчувала намір і прагнення мільйонів вірних УГКЦ до утвердження своєї української духовності, був вигравіюваний текст, який символізував початок нашого повернення на землі Володимирового хрещення та нашого прагнення патріархату: «Для прославлення Святої Трійці, во славу апостолів Петра і Павла та покровителів Києва, архангела Михаїла і святого папи Климентія І... у престольному граді Києві торжественно закладено наріжний камінь Патріаршого собору...»

За матеріалами книжки «Собор нашої Єдності».

#УГКЦ #Київська_Архиєпархія #Блаженніший_Любомир #18_річниця #освячення_наріжного_каменя #історія #Церква_і_Медіа

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next