АКТУАЛЬНО

«2013 рік став всенародним підтвердженням європейського вибору нашого народу», – Блаженніший Святослав

Середа, 01 січня 2014, 21:04
«Цей рік, який є перед нами, ми називаємо новим не лише тому, що змінюється число в календарі. Новим цей рік буде тому, що ми стоїмо на порозі оновлення нашого суспільства», – про це заявив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своєму слові, яке було прочитане 31 грудня під час Подячного молебню. Богослужіння було відслужено в польовій капличці на Майдані Незалежності в Києві.

Предстоятель Церкви запросив подякувати «нашому Богові і Спасителеві за всі благодаті, які ми від Нього отримали», адже, переконаний Блаженніший Святослав, цей рік був всенародним підтвердженням європейського вибору нашого народу, який довершив у своєму Хрещенні рівноапостольний князь Володимир 1025 років тому. «Хрещення Русі-України стало її оновленням, заклало основи для соборності нашої держави у сім’ї християнських народів Європи», – зазначив Глава УГКЦ.

Автор наголошує: для того щоб оновити Україну, мусимо «перезавантажити» насамперед самих себе. «Мусимо відчути особисту відповідальність за долю нашого народу і його держави, по-новому побачити власну гідність та силу, бо оновлення нашого народу може відбутися лише через оновлення кожного українця нашим зусиллям та благодаттю Святого Духа. Оновлена повага до гідності людської особи, повага до кожного як вільної людини, сотвореної на образ і подобу Божу, є фундаментом, на якому будується держава, що є гідна цієї Людини», – написав Блаженніший Святослав.

На завершення Глава УГКЦ склав свої новорічні побажання: «Нехай цей Новий рік буде благодатним часом для всіх нас. Сповнімося радістю та вірою в Божу допомогу і присутність поруч із нами!.. Нехай Дух Святий – творча Божа сила – підійме на нові висоти творчий дух українського народу, що впевнено прямує до християнського та європейського кращого майбутнього!»

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next