АКТУАЛЬНО

300 дітей взяли участь у ХІХ Євхаристійному з’їзді

Вівторок, 20 жовтня 2015, 17:26
У суботу, 17 жовтня, на парафії Святих Кирила і Методія, що у Крихівцях, проходив ХІХ Євхаристійний з’їзд школярської молоді. В ньому взяли учать 300 дітей, котрі навчаються у 8-х класах шкіл нашого міста.

«Коли я побачив цю колону учнів, які йшли на прощу до нашого храму, я радів тому поколінню, яке хоче молитися - на прощу прийшли ті, які хотіли прийти, або можна тут застосувати слова слова Ісуса, який "вибрав тих, яких сам хотів". Сюди прийшли ті, яких Господь покликав. Минулого року в день прощі випавсніг і було болото, а цього року дощило цілий ранок,  але молоді прочани прийшли... І їх було багато», - поділився своїми думками у фейсбуці о. Йосафат Бойко, ВС – парох храму.

Двічі на рік таку прощу організовує Управління Освіти нашого міста: навесні у с. Погоня, а восени – на парафії Святих Кирила і Методія. Окрім численних дітей в зустрічі було чимало викладачів. Допомагали проводити захід сестри Згромадження Воплоченого Слова та брати-семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії.

Після зустрічі прочан розпочався молебень до Пресвятої Богородиці, а згодом учні почули науку від семінариста про Святу Тайну Покаяння. Далі була праця в групах, яку провадили сестри-монахині. Протягом усього цього часу в храмі сповідали священики і кожен молодий прочанин мав змогу зустрітись з Христом в сповідальниці.

Центром події стала Божественна Літургія в часі якої фактично всі присутні приступили до Святої Тайни Євхаристії, адже це ж і був Євхаристійний з’їзд. Опісля діти разом з вчителями, отцями та сестрами мали невеличку спільну трапезу, під час якої вчилися ділитися своїми дарами із ближніми.

На завершення ХІХ Євхаристійного з'їзду, школярі спільно помолилися вервицю за мир в Україні, особливо за своїх ровесників, котрі проживають на окупованих територіях. Після чого, піснею до Богородиці,прославили Божу Матір та отримали буклети від отця-пароха.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next