АКТУАЛЬНО

П'ятдесят шосте Міжнародне військове паломництво до Люрда українська делегація розпочала з Майдану Незалежності

Понеділок, 12 травня 2014, 16:38
12 травня розпочалося 56-те Міжнародне військове паломництво до Люрда. Українська делегація на чолі з військовим єпископом Михайлом (Колтуном) вирушає сьогодні з Києва, щоб, подорожуючи, молитися спільно з військовими делегаціями всього світу за мир в Україні та просити заступництва Пресвятої Богородиці для нашої держави, відвідуючи святині Європи на шляху до Люрда. Українські військовослужбовці вже 17 раз представляють Україну на міжнародному рівні у Франції.

Урочистим початком паломництва стала панахида за загиблими на Майдані Незалежності у Києві, яку сьогодні, 12 травня, очолив єпископ Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

Українська військова делегація запалила лампадку на Майдані Незалежності, щоб взяти її із собою та засвічувати під час зупинок у святинях дорогою до Люрда та під час урочистостей у відпустовому місці на півдні Франції. У Римі під час аудієнції представники делегації передадуть лампадку Папі Франциску з вдячністю за його підтримку українського народу та проханням і надалі молитися за мир у нашій державі.

«Ми знаходимося зараз на святому місці, яке було скроплено кров’ю тих людей, які не завагалися віддати своє життя за свободу Батьківщини. Віднині Майдан стане місцем пам’яті й молитви, - місцем, де ми будемо навчатися любити Бога, ближнього та нашу Батьківщину», - мовив під час проповіді владика Богдан.

«Коли ви будете в Люрді, відновіть Літургійний чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Просіть у Неї Божого благословення для нашого народу. Нехай цей вогонь, який ми запалили в лампадці біля підніжжя хреста, буде свідченням того, що наша Батьківщина прагне належати до єдиної сімї європейських християнських народів, - наголосив владика Богдан.

Під час паломництва українська делегація у складі п'яти осіб: військового єпископа Михайла (Колтуна), керівника Департаменту, о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту, полковника Руслана (Коханчука), представника Міністерства оборони України, та двох курсантів із Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відвідає Будапешт, Падую, Відень, а також візьме участь в аудієнції Святішого Отця Франциска в Римі. Папа виявив бажання особисто привітатися з кожним паломником, що прямуватиме з Люрда до України.

Архиєрей побажав учасникам паломництва Божої опіки в дорозі, котра приведе прочан до порогів Матері Богородиці та святих апостолів Петра і Павла.

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next