АКТУАЛЬНО

7 квітня у Софійському соборі не відбудеться Літургії УГКЦ

П'ятниця, 08 березня 2019, 18:50
У четвер, 7 березня, відбулася зустріч Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з Предстоятелем Православної Церкви України Блаженнішим Епіфанієм. Під час зустрічі очільників Церков було повідомлено про те, що Софійський собор, головна святиня України, буде ближчим часом недоступний для богослужінь жодної із Церков, оскільки в ньому розпочинаються реставраційні роботи.

У зв’язку з цим ми змушені констатувати, що Богослужіння нашої Церкви 7 квітня 2019 року в соборі Святої Софії у Києві не відбудеться.

Блаженніший Святослав, пояснюючи прагнення наших вірних молитися в Софійському соборі, наголосив, що цей храм є спільним домом усіх дітей Церкви Володимирового Хрещення та матірнім для усіх наших катедральних соборів. Бажаючи молитися в цьому храмі, ми хотіли засвідчити нашу церковну спорідненість з православними братами. Це рух до наших джерел, до зростання у благодаті Володимирового Хрещення, до відновлення єдності колись єдиної, а нині ще поділеної Київської Церкви.

Предстоятелі Українських Церков підтвердили незмінне прагнення обох сторін до порозуміння, співпраці та спільного служіння українському народові. Блаженніший Святослав наголосив, що дорожньою картою такого зближення є дослідження нашого спільного коріння, міжцерковне примирення та зцілення історичної пам’яті.

Було зазначено, що наші Церкви є щойно на початку цього спільного шляху. Ми спільно будемо працювати для того, щоб, за словами патріарха Йосифа Сліпого, побачити воістину оновлений собор Святої Софії в Києві.

«Допоки цієї єдності ще немає, жодна із Церков-спадкоємиць цієї Церкви не може одноосібно посідати старовинний собор Премудрості Божої, Софії Київської. Він має радше бути місце зустрічі нащадків софійної Київської Церкви, бути нагадуванням, закликом, будителем і надією на наше поєднання в Христі», - ідеться щодо цього у посланні Блаженнішого Святослава «Наша Свята Софія».

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next