АКТУАЛЬНО

Вісімдесят чотири священики завершили курс постійної формації в Івано-Фраківську

Понеділок, 23 травня 2016, 12:07
19 травня 2016 року завершилося навчання в Інституті постійної формації Івано-Франківської архиєпархії. Вісімдесят чотири священики протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитися із сучасними викликами, які постають перед Церквою. Повідомляє прес-центр ІФДС УГКЦ.

На завершення курсу постійної формації священнослужителі помолилися Молебень до Богородиці, який очолив Митрополит Володимир. У проповіді на завершення цього курсу владика Володимир звернув увагу на те, що завжди потрібно вчитися, адже змінюються обставини, виклики. «Ми, священнослужителі, завжди маємо розуміти різні вікові категорії наших парафіян. Слід враховувати сучасні та новітні методи душпастирювання, кожний парафіяльний храм повинен стати «криницею» посеред громади, з якої маємо черпати животворну воду», - наголосив він.

Уже протягом трьох років триває навчання в Інституті постійної формації в Івано-Франківську для духовенства архиєпархії при Івано-Франківському богословському університеті. Директором цього Інституту в липні 2013 року Митрополит  Володимир призначив митр. прот. д-ра Олега Каськіва.

Програма закладу передбачає, що протягом п’яти років кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, подружнього права, сповідництва, місіології,  стратегії УГКЦ 2020, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із викликами, які стоять перед УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next