АКТУАЛЬНО

Адріатичне море готує до літніх таборів

Вівторок, 11 липня 2017, 12:15
З 1 по 10 липня 2017 року Божого відбувся перший міжнародний та четвертий за рахунком екологічний табір «Зелен-Світ». Понад 20 учасників з різних куточків України зібралися в сонячній Хорватії на березі Адріатичного моря для здійснення екологічної місії української християнської молоді в Хорватії, яка була спрямована на формування свідомості та відповідальності за збереження Божих дарів і на зміну уявлень щодо необхідності раціонального використання природних ресурсів.

«Чому не в Україні?» - запитаєте ви. Цілком логічне питання! Ми можемо краще набратися досвіду і натхнення на вирішення цих проблем, подорожуючи і збираючи безцінний досвід. Також маємо можливість представляти Україну як досвідчену екологічну державу, яка дбає про красу світу. Екологічний табір «Зелен-Cвіт – 4» тривав лише 10 днів, проте подарував безліч неймовірних вражень.

Кожен день на таборі був сповнений цікавими завданнями, духовними науками, щирими молитвами та неймовірним настроєм, який дарувала нам природа Хорватії. З дня на день учасники табору відкривали у собі нові таланти, висловлювали свої роздуми про екологічні проблеми, вчилися бачити у кожному сотворінню руку Творця і з любов’ю ставитися до них.

Разом в Україну ми привеземо «адріатичне» море спогадів: прогулянки національним заповідником «Paclenica», незабутні хорватські вечори, гори, що затамовують подих, ранкові молитви на березі моря, єдність духу та сили на футбольному матчі, веселі банси та спільне ліплення вареників.

Та найбільше, мабуть, залишиться у пам’яті наш передостанній вечір у Селіне, коли ми подарували частинку нашої культури та серця хорватам. Протягом часу перебування у таборі нас духовно підтримували священики. Духовні наставники по-новому відкривали нам цінність сотворіння Божого і навчали дбайливо берегти його.

Ми щиро вдячні за теплі усмішки, духовні повчання, іскру любові та щирі розмови біля ватри. Цей час був особливий і не тільки тому, що ми стали великою дружньою родиною у Христі, а й тому, що кожен із нас, повернувшись додому, поніс у серці вогник любові до природи, яким запалилися тут і, якому вже не сила погаснути.

Саме тут ми відчули та зрозуміли свою роль у спільній справі збереження Божого світу. Тому ми готові бути аніматорами на літніх таборах та нести здобуті знання іншим.

ecoburougcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next