АКТУАЛЬНО

Акт вандалізму та наруга над хрестом під Аскольдовою могилою

Неділя, 12 червня 2011, 07:48
Ввечері, 11 червня 2011 року, парафіяни церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі у Києві, повертаючись з Вечірні, виявили акт вандалізму і наруги над хрестом першої стації Хресної дороги (хрест було встановлено на київських кручах: на відстані 100 метрів від станції метро «Дніпро» з боку Подолу). Дубовий хрест заввишки 5 метрів і діаметром 0,3 метра було спиляно, - повідомляє сайт парафії.

Ввечері, 11 червня 2011 року, парафіяни церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі у Києві, повертаючись з Вечірні, виявили акт вандалізму і наруги над хрестом першої стації Хресної дороги (хрест було встановлено на київських кручах: на відстані 100 метрів від станції метро «Дніпро» з боку Подолу). Дубовий хрест заввишки 5 метрів та діаметром 0,3 метра було спиляно, - повідомляє сайт парафії.

«У 2007 році Божому громадськість Києва, парафія церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі та інші церковні парафії  звели на кручах Дніпра  Хресну дорогу Ісуса Христа.  Її освячував покійний отець Василь Вороновський. Хрест першої стації був воздвижений на місці вбивства князя Аскольда, мученика за віру Христову, це хрест його пам’яті. Щороку, у час Великого посту, вірні проходять кручами Дніпра цю «Хресну дорогу», − зазначив отець Ігор Онишкевич, настоятель церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі.

На місце події прибули слідчі відділку міліції Печерського району. Вони зафіксували подію, провели дослідження, зняли відбитки пальців. Далі - розслідування.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами релігійних інтернет-видань

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next