АКТУАЛЬНО

Активні миряни Буковини готуються до Декади місійності

Понеділок, 30 квітня 2018, 15:26
28 квітня у Чернівцях на церковному подвір’ї біля катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці з благословення Єпископа Чернівецької єпархії УГКЦ, голови Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ Йосафата (Мощича) відбувся вишкіл для активних мирян єпархії.

Близько 40 учасників з різних куточків Буковини увійшли в групу місіонерів, які зможуть допомогти парохам провести заходи Декади місійності у 2018 році, яка традиційно розпочнеться на празник Вознесіння Господнього і триватиме до П’ятдесятниці.

Перед учасниками вишколу виступив отець Теодор Пилявський, ЧСВВ, координатор Школи євангелізації св. ап. Андрія, який наголосив на потребі нової євангелізації в наш час. Олеся Колос, секретар Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, провела з місіонерами тренінг про роботу в команді, надала практичні поради щодо проведення малої групи ділення під час Декади місійності тощо.

Як зазначав у своєму листі-зверненні до Патріарха Святослава владика Йосафат: «Місіонерами можуть стати всі охочі, набір у групу відбуватиметься за рекомендацією пароха або духівника спільноти, до якої належить особа, або лідера, якщо спільнота не є парафіяльною і не має духівника».

Програма вишколу місіонерів передбачає  спільну молитву, практичні поради щодо проведення заходів Декади в парафії, навчання про поставу місіонера (джерела, духовність, роль в Церкві, особистий приклад), тренінг про роботу в команді, навчання про те, як говорити свідчення, молитовне читання Слова Божого (Lectio Divina), спілкування.

«Стати місіонером Декади – це нагода для духовного зростання активних мирян  та їх формування для служіння та праці в парафії і поза нею. У майбутньому ці особи зможуть провадити молитовні та біблійні групи», - переконаний владика Йосафат.

Учасник вишколу, симпатик Чернівецького товариства українських студентів-католиків «Обнова» Соломія Колісник поділилася своїми враженнями: «На загал, дуже цінний для мене досвід, особливо стосується порад, як правильно читати Біблію, також сподобалася спеціальна гра «Клубок», яку нам презентували тренери – це візуалізація людських стосунків і взаємозв’язків, а також спільна «Вервиця за Живу парафію», яку учасники молилися у намірі розвитку парафій і нашої молодої єпархії. З нетерпіння очікую наступної зустрічі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next