АКТУАЛЬНО

Акцію «Україна понад усе» та День національної та суспільної свідомості провели в молодіжному таборі у Бердянську

П'ятниця, 11 серпня 2017, 12:11
9 серпня 2017 року в молодіжному християнському таборі «CREDO» у м. Бердянськ відбувся «День національної та суспільної свідомості», який організувала Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» спільно з полтавською молодіжною організацією «Українська молодь – Христові». Також відбулася Акція «Україна понад усе».

Анастасія Процак, скарбник полтавської молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» пояснює, що формування національної гідності та суспільної свідомості, зокрема у культурологічно-суспільному просторі, має відігравати ключову роль для сучасного, особливо молодого, покоління українців, які мали б взяти відповідальність за побудову своєї країни на самих. «Сьогодні як ніколи ми маємо взяти на себе відповідальність за будівництво своєї країни, а не перекладати цю відповідальність на якусь міфічну істоту під назвою "держава"», – пояснює Анастасія Процак, організатор акції «Україна понад усе».

Також полтавська молодь у формі кількох доповідей обговорила питання миру в сучасних обставинах суспільного життя українського народу.

«Сьогоднішні наші молитви за мир і спокій на українських землях, а навіть пісні та банси, були присвячені Українській Державі та нашим відважним захисникам, які охороняють мир на наших землях», – ділиться своїми думками п. Ірина Верига, комендант табору та заступник директора «Карітас-Полтава-Всесвіт».

Також молодь провела майстер-клас із плетіння браслетів із синьо-жовтих стрічок. День був насичений позитивом: жвавими дискусіями, патріотичними та християнськими піснями, іграми та обговореннями.

На завершення відбувся концерт патріотичної пісні «З Україною в серці». Перелічені заходи відбувалися з духовним супроводом о. Максима Кролевського, місцевого представника Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»
www.iupax-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next