АКТУАЛЬНО

Акція «Зі сходу на захід» стартує: на вихідних Львів відвідає сто студентів із Донецька

Четвер, 20 березня 2014, 12:45
Упродовж десяти тижнів львівські студенти, які вирішили долати стереотипи власним прикладом і дією, прийматимуть своїх колег із різних міст Східної України. Студентська акція «Зі сходу на захід», яка відбувається з ініціативи львівського студентства та за підтримки міського голови Андрія Садового, уже дістала широкий відгук серед студентів зі сходу нашої країни – до участі зголосилися півтори тисячі молодих і активних людей. І це лише за два тижні.

Перші гості з Донецька прибудуть до Львова 21 березня. Організаторам довелося провести конкурс, адже охочих було вдвічі більше, аніж дозволяли можливості господарів. Після гостей із Донецька Львів прийматиме студентів Запоріжжя, Харкова, Дніпропетровська, Маріуполя, Луганська, Кривого Рогу і з Криму.

Програма цих відвідин включатиме екскурсії містом, знайомство із студентським середовищем Львова та зустріч з міським головою. Учасників чекатиме ознайомлення з традиціями та кулінарією Львова, а також квест «Об’єднай Україну». Основна мета – долати стереотипи і упередження, які зараз ділять країну.

«Ми насправді не очікували, що молоді люди зі Східної України аж настільки відгукнуться на запрошення львів’ян. Ми свідомі того, що, зважаючи на теперішню ситуацію в країні, кожен з учасників, хто їде до Львова, робить маленький подвиг. Кожен із них долає страх реальних загроз та продовжує мислити категоріями далекоглядності. Для нас це є показником того, що українське студентство відкрите до спілкування та готове творити нові можливості», - зазначила координатор акції Юлія Гнатів.

На ініціативу студентів охоче відгукнулися львівські підприємці. Організатори відзначають відкритість бізнесу, яка навіть перевищила їх очікування. Двері для гостей відкрили понад десяток хостелів (HostelJustLvivIt, CentralSquare, На Театральній, Старе Місто, Містер хостел, мережа HomeHostels, Екотель, Батярський притулок, Oldcityhostel, Yellowhostel, Легенда Львова та Етна), сніданками пригощатиме «Galicia», «Просто добрий хліб», а з львівською кухнею знайомитиме Холдинг емоцій "ФЕСТ". Крім міської ради, акцію підтримують Львівський туристичний альянс та Чудо-бус, Leo Quest, а також Український католицький університет.

Більш детальну інформацію за тел. (032) 240 99 40; (067) 29 45 224.

Повідомила Юлія Гнатів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next