АКТУАЛЬНО

Актуальні суспільні виклики в Україні у світлі соціального вчення Церкви

Понеділок, 25 листопада 2013, 11:20
24 листопада 2013 року відбулися лекції із соціального доктрини Церкви при парафії Зіслання Святого Духа в с. Наварія Львівської архиєпархії УГКЦ. Захід відбувся з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» у рамках «Парафіяльних зустрічей», що активно проводяться в Україні.

Темою зустрічі, яку представив Євген Ланюк, аспірант Львівського національного університету імені Івана Франка, науковець ділянки філософії та політології, була: «Місце християнських цінностей в українському та глобальному вимірах. Актуальні суспільні виклики в Україні у світлі соціального вчення Церкви».

Розпочалася зустріч зі спільного Молебню до Богородиці, яку очолив о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Після цього доповідач зосередився на важливості християнських цінностей у суспільному житті, «як орієнтирів та базових регуляторів для духовного проводу і поступу особи та спільноти і для регуляції та розвитку політичного, економічного, культурного вираження суспільства». Євген Ланюк представив філософське обґрунтування суспільних процесів українського та глобального вимірів у світлі історії. Зосередився на сучасних подіях та аналізі щодо ролі та місця, реалізації християнських цінностей у житті парафії та держави загалом.

Зустріч продовжилась обговоренням представленої тематики. Аналізуючи, зокрема, західну сучасну культуру, законодавчий та релігійний аспекти, порівнюючи їх із українською реальністю та перспективами, учасники «Парафіяльної зустрічі» зачепили також питання міжрелігійних стосунків, практичних дій і рішень щодо актуальних викликів українського суспільства на особистому, парафіяльному та громадянськомурівні. На завершення о. Олег Лука від імені всіх учасників лекцій подякував за можливість спільного плідного розгляду важливої тематики та запевнив і про подальші такі ініціативи при парафії, які вже другий рік поспіль реалізовуються у Наварії, що на Львівщині.

 

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next