АКТУАЛЬНО

Алея миру постала на місці боїв у роки Першої світової війни

Вівторок, 10 листопада 2020, 09:55
6 листопада 2020 року, у Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни і збройних конфліктів, стартувала дев'ята хвиля безтермінової екологічної акції «Посади древо миру», яка вже п’ятий рік поспіль проводиться з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології в різних куточках нашої держави, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Цього дня в релігійно-історичному центрі с. Новий Мартинів Бурштинського протопресвітерату Івано-Франківської архиєпархії в рамках акції було висаджено Алею миру. Акція відбулася з дотриманням наявних карантинних вимог. Розпочався захід із вступного слова керівника Бюро УГКЦ з питань екології проф. д-ра Володимира Шеремети, котрий ознайомив присутніх із метою акції і зробив коротенький екскурс в історію церковної екологічної ініціативи, яка триває вже шостий рік і була підтримана Мінприроди, органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, а також парафіяльними громадами та релігійними організаціями по всій країні.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни, об’єднатися в молитві за мир та зробити посильний внесок для збереження і відновлення природної спадщини Творця», – наголосив очільник церковної екологічної інституції.

Далі референт Екобюро в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайло Дзуль спільно з адміністратором місцевої парафії Святого Миколая Чудотворця о. Ярославом Озарківим очолили панахиду за воїнів, котрі пожертвували своїм життя за збереження та відродження української державності. Після панахиди присутні спільно промовили екологічну молитву Святішого Отця Франциска (молитва християн у єдності зі створінням) та попросили Творця про мир та особливу опіку над українським народом молитвою «Боже, великий, єдиний». «Символічним є те, що на місці ведення бойових дій в роки Першої світової війни ми сьогодні єднаємося в молитві за Боже створіння, що зазнає руйнування внаслідок військових дій, адже не тільки людина, а й природа опиняється під загрозою», – зазначив о. Михайло.

Після завершення молитовної частини акції було висаджено Алею миру блакитних ялин, котрі гармонійно вписалися в загальний ансамбль рослинності «Гори над Дністром». Відтак о. Ярослав подякував усім за участь та поділився планами на майбутнє щодо духовного, культурного та екологічного розвитку цього мальовничого куточку Галичини.

Нагадаємо, що ініціатива є безтерміновою і кожен може долучитися не лише висадкою дерев, а й молитвою за мир та збереження Божого створіння – природи.

ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next