АКТУАЛЬНО

Аматори луцького християнського театру «Алетея» гастролювали в Карпатах

Середа, 03 липня 2019, 12:18
29-30 червня 2019 року в Прикарпатті відбулися гастролі християнського аматорського театру «Алетея», що діє при луцькому монастирі Святого Василія Великого. Авторську п'єсу «Пори року» мали змогу переглянути мешканці села Яблунька та районного центру Богородчани Івано-Франківської області.

Дорогою на Івано-Франківщину волиняни відвідали церкву Успіння Пресвятої Богородиці в селі Крилос і монастир Успіння Матері Божої отців василіан в селі Погоня. Тут, у капличці перед чудотворною іконою, алетейці мали Службу Божу, яку провадив керівник театру отець Августин Запоточний, ЧСВВ, а після Літургії настоятель монастиря отець Никодим, ЧСВВ провів невелику екскурсію. Гості дізналися, що стіни верхнього храму, панікадило та іконостас прикрашають копії шістдесяти семи Богородичних ікон зібраних з усього світу. Охочі мали змогу піднятися на драбину і впритул розгледіти вишивку іконостаса, яку створили косівські майстри і в якій один квадратний міліметр містить шістнадцять стібків.

Наступного дня, після недільної Літургії, алетейців зустрічав ущент наповнений клуб села Яблунька. Глядачі плакали і сміялися, співпереживаючи з героями п'єси. На жаль, було мало часу, аби охочі могли поділитися враженнями, бо попереду був ще один виступ перед мешканцями районного центру Богородчани. Незважаючи на втому, актори впоралися з подвійним навантаженням – наснаги додавали сміх та оплески вдячних глядачів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next