АКТУАЛЬНО

Американська організація «Життєві перспективи» представить в УКУ програму супроводу родин, які пережили перенатальні втрати

Вівторок, 13 березня 2018, 12:44
З 15 по 22 березня провідні експертки організації «Життєві перспективи» із Сан-Дієго (Каліфорнія, США) відвідають Україну, щоб представити «Безпечне місце» – поглиблену програму супроводу родин, котрі досвідчили перинатальні втрати.

У рамках заходу відбудеться низка тренінгів для фахівців у сфері охорони здоров’я, психологів, медичних капеланів, соціальних працівників з метою надання більш ефективної підтримки сім’ям, які через викидень, мертвонародження, передчасне народження чи аборт втратили свою дитину.

«Ми дуже раді, що тренінг «Безпечне місце» відбуватиметься саме в нас, – сказала Галина Теслюк, координаторка програми Жіночих студій в УКУ. – Ця програма викликала велике зацікавлення в середовищі працівників охорони здоров’я не тільки у Львові. У ній візьмуть участь близько 80 фахівців з усієї України».

Майкелін Фреденбург (засновниця та президентка «Життєвих перспектив) і Кейті Гепперт – провідні експертки з питань репродуктивних втрат. За їхніми плечима участь у близько ста семінарах, конференціях, вишколах та інших заходах, включно з радіо- та телепередачами.

«Ми щасливі співпрацювати з УКУ і мати можливість провести ці тренінги, – зазначає Майкелін Фреденбург. – Під час наших тренінгів у США учасники отримують ширше розуміння перинатальної втрати, а також практичні інструменти для того, щоб краще допомагати людям, яким вони служать».

Співорганізотори цього тренінгу в УКУ: Лекторій СУА жіночих студій, Інститут родини та подружнього життя, Центр розвитку громадського здоров’я при факультеті наук про здоров’я, а також Реферантура медичного капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

Зацікавленість подією перевищила очікування: березневі тренінгові програми в УКУ від «Життєвих перспектив» залучили найрізноманітніших фахівців із Харкова, Києва, Дніпра, Запоріжжя, Одеси та інших міст України, а також працівників охорони здоров’я з Македонії. Варто також зазначити, що короткі тренінги будуть також проведені у дитячих медичних закладах Львова.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next