АКТУАЛЬНО

Андрій Парубій у листі до Глави УГКЦ: «З Божою поміччю нам удасться зупинити повзучий російський імперіалізм»

Четвер, 06 жовтня 2016, 12:14
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів Отцю і Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Святославу на листа від членів Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся цього року з 4 по 11 вересня у Брюховичах (Львів). Темою Синоду була дияконія – служіння.

«Великою радістю для мене було отримати лист від вас, – мовиться в листі від Голови ВРУ, – від імені Верховної Ради України та від себе особисто висловлюю глибоку повагу до вашої Ексцеленції, синодальних отців та всього духовенства Української Греко-Католицької Церкви».

Андрій Парубій подякував за щоденні молитви духовних отців УГКЦ. «Переконаний, що з Божою поміччю нам вдасться зупинити повзучий російський імперіалізм, звільнити окуповані землі та встановити мир на українській землі. Дуже слушними мені видаються ваші слова про багатовекторність завдань, що стоять перед нами. Вдячний вам за соціальне та капеланське служіння, яке проводить УГКЦ на фронті», – написав спікер Верховної Ради.

Він відзначив, що у вітчизняній історії Церква завжди об’єднувала український народ. Храм був тим місцем, навколо якого українці гуртувалися в усі часи. «Сьогодні, як і споконвіків, благословення священнослужителів дає нам сил і наснаги до нових звершень», – вважає Андрій Парубій.

У кінці листа Голова ВРУ зауважив, що Український парламент високо цінує внесок УГКЦ у подальше утвердження нашої державності та виховання багатьох поколінь справжніх українських патріотів. «Духовенство УГКЦ завжди може розраховувати на щонайширшу підтримку своїх ініціатив ы тісну співпрацю заради розвитку Української держави», – додано в листі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next