АКТУАЛЬНО

Англійський хор «Булава» дав концерт у Патріаршому соборі

Понеділок, 14 квітня 2014, 11:17
У Патріаршому соборі Воскресіння Христового, що в Києві, у Квітну неділю дав концерт англійський хор «Булава», під диригуванням відомого у світі оперного співака Павла Гуньки.

Концерт було присвячено 200-річчю Кобзаря. Хористи виконали 13 музичних творів на слова Тараса Шевченка, зокрема: «Садок Вишневий», «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий».

Також «Булава» співала цілу Архиєрейську Літургію.

Хор «Булава» створив і опікується ним Павло Гунька. Пан Павло зібрав у «Булаві» як голоси українських англійців, так і самих англійців. У колективі їх тринадцять. За словами Павла Гуньки, ці англійські співаки зовсім не розмовляють українською, лише знають: "Господи, помилуй". Проте для виконання українських творів і навіть Літургії це не має жодних перешкод.

Як зазначив у коментарі Департаменту інформації УГКЦ Павло Гунька, «Булава» прибула з Лондона спеціально на запрошення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. «Ми цілий рік готувалися до свята Вербної неділі», - сказав він.

Оперний співак запевнив, що українські англійці та самі англійці моляться за нас, щоб ми побороли цей важкий період в історії нашого народу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next