АКТУАЛЬНО

Ансамбль «Аніма» відвідав в'язнів на Київщині

Понеділок, 02 лютого 2015, 10:44
31 січня 2015 року Жіночий вокальний ансамбль «Аніма», що при церкві Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, під керівництвом Катерини Чаплик здійснив місійну подорож до виправних установ, розташованих на Київщині.

Колектив у складі Наталії Грищенко, Наталії Мальцевої, Роксолани Шпіци, Анастасії Друзюк, Катерини Чаплик, Мирослави Кирилюк, Олени Сакалюк відвідав Березанську (№ 95) і Бориспільську (№ 119) виправні колонії Управління ДПтС України у Києві та Київській області, де відбувають покарання чоловіки. Групу супроводив капелан о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства в пенітенціарній системі України.

«Вітаємо вас християнським привітом «Христос рождається!», яким за звичаєм Церкви ми здоровимо одне одного аж до завершення кола різдвяних свят у день Стрітення Господнього. Наш виступ стосується ретроспективи пережитих нами великих християнських свят від Різдва до Богоявління, коли від храму до храму, від оселі до оселі з побажанням любові і добра йдуть ватаги колядників», - розповіла Катерина Чаплик численним в'язням, які з величезним зацікавленням зібралися в залі. Під час такої теплої зустрічі прозвучали хорові та вокально-інструментальні твори, які досягали до самої глибини душі всіх присутніх. Олена Сакалюк поміж творами прочитала поезії зі своєї авторської збірки. У виконанні піаністки, володарки Гран-Прі, І премії Міжнародного конкурсу піаністів (Італія), викладача НМА України ім. П. Чайковського Наталі Мальцевої та солістки Наталі Грищенко – лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів прозвучали класичні твори та українські народні пісні в обробках. Перед слухачами з кількома композиціями виступила також скрипалька, артист Президентського оркестру Мирослава Кирилюк.

До засуджених промовляв також о. Костянтин Пантелей, який розповів про наслідки приходу Спасителя у світ для долі кожної людини на землі. Про Христове Воплочення задля звільнення людини від гріхів. Про покликання до свободи, яка позначає життя віруючого християнина. 

Зустріч стала чудовою нагодою до діалогу. Відвідувачі узнали про високий рівень патріотизму серед засуджених та про їх внесок праці у справу перемоги України в неоголошеній війні з московськими інтервентами. Свою продукцію установи Київщини відправляють на потреби наших воїнів-захисників.

Зустріч закінчилася молитвою за український народ.

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next