АКТУАЛЬНО

Антикорупційний заклик Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

Вівторок, 04 квітня 2017, 10:41
2 квітня 2017 року, у 5-ту неділю Великого посту, у парафіях УГКЦ у всій Україні представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» виголошували проповіді на тему корупції в суспільному та духовному житті людини.

Зокрема, настоятель храму Вознесіння Господнього, що в м. Дубні Луцького екзархату УГКЦ, о. Роман Бобесюк пояснював вірним про важкі наслідки цієї «чуми», яка вразила все наше суспільство і потребує лікування на особистому рівні. Боротьбу потрібно починати із себе, своєї сім'ї та родини.

Вакциною проти цього гріха є безкорисне служіння нашим ближнім, наслідування Христа, а не Юди Іскаріотського, який продав Ісуса.

Подібні заклики відбулися й у парафії Верховних Апостолів Петра і Павла у м. Южному (Одеський екзархат УГКЦ), де проповідував о. Петро Маковецький і в парафії Святого Володимира і блаженного мученика Омеляна Ковча, що в м. Перемишляни (Стрийська єпархія УГКЦ) – о. Петро Закаляк.

З ініціативи о. Олександра Федоришина, про корупцію із прихожанами говорили також священики всієї Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Отож, цього дня вірні УГКЦ мали змогу поміркувати над власним життям, а також подумати над тим, як вони можуть зустріти цьогорічне Христове воскресіння. Адже піст – це підготовка до прийняття й цілковитого розуміння Господнього воскресіння, а також нагода для власного воскресіння, оновлення, нагода почати все спочатку, шанс, щоб жити у щасливій державі, в якій найбільшою цінністю є життя та гідність людини.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next