АКТУАЛЬНО

Апостольська пенітенціарія надала Страдецькій святині право повного відпусту

П'ятниця, 26 червня 2015, 20:55
Апостольська пенітенціарія для збільшення побожності вірних та для спасіння душ, на прохання Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря, надала можливість усім прочанам Страдча отримати повний відпуст.

Про це стало відомо 26 червня 2015 року під час Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди Всеукраїнського паломництва до Страдча в День мирянина в УГКЦ. Декрет про надання повного відпусту зачитав владика Богдан (Дзюрах), Cекретар Синоду Єпископів УГКЦ.

У Декреті йдеться про те, що повний відпуст може отримати кожен вірний за таких умов: «якщо вірні правдиво розкаяні, висповідані й прийняли Святе Причастя; відвідали як паломники парафіяльну церкву в Страдчі 26 червня і там побожно взяли участь у богослужіннях на честь блаженних мучеників отця Миколи Кондрата та дяка Володимира Прийми або принаймні деякий час заносили молитву до Бога за поширення святої віри в Україні і в наміренні Святішого Отця, завершуючи Господньою молитвою «Отче наш», «Символом віри», призиванням Богородиці Діви і блаженних мучеників отця Миколи Кондрата та дяка Володимира Прийми».

Цей відпуст можна жертвувати для допомоги душам у чистилищі.

А ті, які не беруть участь у прощі через старість, хворобу чи іншу поважну причину, можуть отримати повний відпуст, відрікшись від будь-якого гріха і постановивши виконати за першої можливості три перші умови, як також «перед зображенням блаженних мучеників з’єднатися в повний спосіб з богослужіннями у Страдчі, жертвуючи свої молитви і терпіння милосердному Богу через Марію».

Цей Декрет чинний протягом наступних семи років.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next