АКТУАЛЬНО

Апостольська Столиця надала право повного відпусту Вишгородській святині

Неділя, 01 листопада 2015, 22:49
Храм Вишгородської ікони Божої Матері УГКЦ, що на Київщині, зарахований до базилік Вселенської Церкви. Папа надав право особливого відпусту тим, які прийдуть до храму в прощі та молитимуться перед копією ікони Вишгородської ікони Божої Матері.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав після Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві 1 листопада. За словами Глави Церкви, ця копія була прикладена до оригіналу, який князь Боголюбський поцупив і привіз до Москви ще в княжі часи. Там ця ікона називається Володимирською іконою Божої Матері.

У  Декреті Апостольської Столиці, зокрема, йдеться: «Зважаючи на особливу потребу відновлення духовних зв’язків із базилікою Папи Ліберія,  у формі зв’язку духовного споріднення, на вдоволення прохання, представленого Апостольською пенітенціарією, постановляємо, що в деяких випадках був уділений повний відпуст, тотожний із тим, що його привілей уділяти належить базиліці Святої Марії Більшої. А саме в день храмового празника базиліки Папи Ліберія (5 серпня), у день храмового празника дотичної Церкви, в  усі дні літургійних торжеств на честь Пресвятої Богородиці, у будь-який день, довільно вибраний окремими вірними, щоразу коли відбуватиметься паломництво. Ця церква вписана до реєстру базиліки з посиланням на відповідний документ Апостольської пенітенціарії».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next