АКТУАЛЬНО

Апостольська Столиця надала право повного відпусту святині с. Буцнів, що біля Тернополя

Четвер, 22 червня 2017, 18:03
Апостольська пенітенціарія для збільшення побожності вірних і для спасіння душ, на прохання Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василя (Семенюка), надала можливість усім прочанам до Чудотворної Божої Матері, що знаходиться в храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в с. Буцнів, що поблизу Тернополя, отримати повний відпуст.

У відповідному Декреті йдеться про те, що Апостольська пенітенціарія силою повноважень, наданих їй Святішим Отцем Франциском, від 12 червня 2017 року надає можливість всім вірним отримати повний відпуст, який можна жертвувати за душі в чистилищі. Відпуст надається прочанам, які щиро каються за гріхи, сповідаються та приймають св. Причастя у парафіяльній церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в місцевості Буцнів. Церква заохочує вірних у час відпустів молитися за поширення святої віри в Україні та в наміренні Святішого Отця, брати участь в богослужіннях на честь Діви Марії або протягом певного часу молитися: «Отче наш», «Символ віри» та будь-яким побожним взиванням до Богородиці. Повний відпуст надаватиметься прочанам у такі дні: першу неділю після Різдва Івана Хрестителя, свято Верховних апостолів Петра і Павла (12 липня) та свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії (22 грудня). Такий Декрет чинний протягом наступних семи років.

З нагоди цієї історичної події 9 липня в храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в с. Буцнів Тернопільського р-ну перед чудотворною іконою Матері Божої відбудеться торжественне проголошення повного відпусту.

Буцнівська ікона Пресвятої Богородиці належить до плакучих ікон України. Це копія Белзької ікони Богоматері, яку в XVIII ст. місцевий добродій подарував монахам Василіанського чину. За висновками двох церковних комісій, які вивчали дива, що відбувалися за посередництвом цієї ікони, митрополит Атанасій Шептицький своєю особливою Грамотою від 25 січня 1737 р. проголосив Буцнівську ікону Божої Матері чудотворною. Виїжджаючи з Буцнова до Крехова монахи залишили святиню парафіянам села.  

Західне бюро Живого ТВ за матеріалами
прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next