АКТУАЛЬНО

Апостольський екзарх в Італії відкрив виставку дитячих малюнків «Писанка для Папи» у Кастель Гандольфо

Вівторок, 13 липня 2021, 11:18
11 липня 2021 року на запрошення ієромонаха Ореста Козака владика Діонісій відвідав посілість «Вілла Андреа» (м. Кастель Гандольфо), яку у 1932 році для потреб УГКЦ придбав митрополит Андрей Шептицький та яка зараз перебуває під опікою отців студитів.

Єпископ відкрив виставку «Писанка для Папи», яка є виявом творчості дітей з України, Італії, Португалії та Туреччини. 

Перед початком заходу в монастирській каплиці архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні з настоятелем монастиря отців студитів отцем Орестом Козаком, судовим вікарієм екзархату отцем Анібалом Соутусом, отцем Юліаном Вензиловичем та дияконом Михайлом Думінським. У Літургії також взяли участь українські художники в Італії, ініціатори та організатори виставки дитячих малюнків «Писанка для Папи», сестри служебниці та вірні з місцевих околиць.

Апостольський екзарх на проповіді подякував ієромонахові Орестові за запрошення і привітав присутніх українських художників в Італії, організаторів виставки та всіх вірних. «Ми знаходимося на такому затишному місці, на чудовому мальовничому краєвиді над Озером Албанським, де природа  справді запрошує поглянути на птиць небесних, на польові лілеї, на красу природи і прославляти красу, яку створив Господь. Запрошує відкрити очі і побачити, відкрити вуха і почути шум вітру… 

З читання Євангелія ми також почули: «Світло тіла – око. Як, отже, твоє око здорове, все тіло буде світле. А коли твоє око лихе, все твоє тіло буде в темряві» (Мт. 6, 22б-23а). Це означає: якщо ми пускаємо через своє око Євангеліє Ісуса Христа, світло, добро, то все наше життя буде світле. Біблійні науковці стверджують, що слово «око» можна замінити словом «серце». Якщо наше серце добре, то все наше життя буде добрим; якщо воно лихе – все наше життя буде лихим. Або ще іншими словами: якщо наше основне життєве рішення є за добром, то все наше життя буде духовно здоровим, добрим, простим, неподільним, досконалим. Отже, запрошення Ісуса полягає в тому, щоб мати здорове око, добре серце, і тоді все наше життя буде світле», - підсумував проповідник. 

Після Літургії відбулося відкриття виставки дитячих малюнків «Писанка для Папи». Як зазначено на фейсбук-сторінці конкурсу, виставка є результатом Третього міжнародного конкурсу дитячого малюнку, який проводився з 1 лютого по 10 березня, у рік 20-річчя візиту святого Івана Павла ІІ до України та 85-річного ювілею Папи Франциска. Метою конкурсу був розвиток та зміцнення духовної культури людини для збагачення та укріпення в ній найкращих духовних цінностей. 

Виставка налічує 551 картину, авторами яких є діти з України, Італії, Португалії та Туреччини. Кращі роботи, за рішенням авторитетного журі, будуть передані в дарунок Папі Франциску. Організатором заходу є асоціація «Ucraina CreAttiva APS» (м. Рим), за підтримки Апостольського екзархату в Італії, Посольства України при Святому Престолі та Посольства України в Італії.

Виставка «Писанка для Папи» триватиме до 25 липня. Її можуть відвідати усі охочі за адресою:

м. Кастель Гандольфо, вілла Андрея Шептицького

Castel Gandolfo (RM), via Pio XI, 37-39

Інформаційний центр Апостольського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next