АКТУАЛЬНО

Апостольський Нунцій провів великопосні реколекції для молоді Київської архиєпархії

Середа, 28 лютого 2018, 11:01
24-25 лютого 2018 року в соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ міста Вишгород відбулися великопісні молодіжні реколекції. Уділив духовних наук Апостольський нунцій в Україні, Його Високопреосвященство Клаудіо Гуджеротті.

Як повідомляють організатори, темою реколекцій була молитва та її реальність у нашому житті. Нунцій наголосив, що молитва – це спілкування між двома особами, а саме між людиною і Богом. Друга наука давала відповідь на запитання, хто для мене Бог, а також стосувалася молитви. Архиєпископ пояснив: якщо ми сприймаємо Бога як гіпотезу, як гарну природу чи як шамана, що виконує наші бажання, то до такого Бога ми не можемо молитись. «У християнстві Бог є особа. Це особа велика та гарна, яка хоче мене зустріти, яка мене створила… Якщо ми віримо, що Бог – це Той, хто вірить, радіє, страждає з нами, тоді ми можемо до Нього молитися», – пояснив реколектант.

Нунцій також зауважив, що спілкуватися з Богом можемо через Біблію, яка є листом любові до кожного з нас. Він розповів, що ми часом зупиняємося, щоб роздумати про спілкування з Богом. Говоримо тоді: «Боже, я не знаю, що Тобі сказати. Я є порожній, не знаю як провадити ту розмову».  Бог тоді каже: «Ти ще не чуєш, але я вже до тебе промовив. Просто відповідай», – наголосив Архиєпископ.

За його словами другою нагодою для спілкування з Богом є молитва Церкви. Щоб розкрити її глибину, потрібно дійти до коріння Літургії.

Як розповідають учасники, у перервах між науками кожен міг піти на особисту розмову із Нунцієм або ж на третій зустріч поставити йому своє питання. Після наук на молодь чекала робота в групах, Літургія, ігровий вечір  та нічні чування, проведені братом Пахомієм, ЧСВВ.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next