АКТУАЛЬНО

Апостольський нунцій Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті в Одесі

Вівторок, 16 серпня 2016, 21:06
16 серпня 2016 р. парафію Святого апостола Андрія Первозванного УГКЦ у м. Одесі відвідав Апостольський нунцій в Україні Його Високопреосвященство Клаудіо Ґуджеротті.

Приїзд особливого гостя став історичною подією для Одеського екзархату та всієї одеської громади. Екзарх Одеського й Адміністратор Кримського екзархатів владика Михайло (Бубній) разом з адміністратором храму, собором священиків і парафіянами процесуально вітали папського дипломата на церковному подвір’ї. Зі словом вітання до Апостольського нунція звернувся владика Михайло, наголосивши: «Для нас велика честь вітати такого високого гостя в нашій парафії, на Одеській землі. Ваша присутність сьогодні тут між нами – сповнення слів Святішого Отця Папи Франциска, який закликає пастирів Христових нести благу вість по всіх куточках землі». Опісля молодь піднесла запашний коровай і квіти як символ багатства нашої землі.

Великим Божим благословенням для парафіян була Архиєрейська Божественна Літургія за участю Архиєпископа Клаудіо та владики Михайла.  

Апостольський нунцій звернувся до парафіян у проповіді, наголосивши, що «католики східного обряду є частиною Вселенської Католицької Церкви. Як тіло потребує двох рук і два ока, так і Католицька Церква потребує християн східного обряду. Ними вона збагачується, доповнюється та наголошує на вселенськості Христової Церкви».

Папський посол запевнив, що Папа Франциск близький до українців не тільки духовно та молитовно, але й зібрав значну фінансову підтримку для постраждалих в зоні АТО, адже пам’ятає і дуже вболіває за український народ.

Після Богослужіння Екзарх Одеський подарував Архиєпископові Клаудіо Ґуджеротті картину одеської набережної на згадку про відвідини цього портового міста. Від імені парафіян папського представника вітала п. Ірена, відзначивши активну участь італійських архітекторів у розбудові Одеси. Молодь парафії зробила пам’ятне селфі з Архиєпископом.

Після візиту до курії екзархату папський делегат відвідав «Карітас» Одеси УГКЦ, де о. Василь Колодчин ознайомив гостя з діяльністю цієї організації. На запрошення о. Олександра Смеречинського, морського капелана, Архиєпископ завітав до каплиці морського апостоляту та благословив молоде покоління військово-морських сил України. 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next