АКТУАЛЬНО

Апостольський візитатор в Італії відвідав українські громади міст Капуа та Санта Марія

Вівторок, 20 грудня 2011, 19:52
18 грудня 2011 року Владика Діонісій (Ляхович) здійснив душпастирський візит до громад південноіталійських міст Капуа та Санта Марія (Capua Vetere), які очолює священик Роман Бриндзей. У рамках візиту відбулася зустріч із місцевим архиєпископом Шетіно Бруно, координатором для душпастирства мігрантів при Єпископській Конференції Італії.

18 грудня 2011 року Владика Діонісій (Ляхович) здійснив душпастирський візит до парафій південноіталійських міст Капуа та Санта Марія (Capua Vetere), які очолює священик Роман Бриндзей. У рамках візиту відбулася зустріч  із місцевим Архиєпископом Шетіно Бруно, координатором для душпастирства мігрантів при Єпископській Конференції Італії.

Владика Діонісій також відслужив Архиєрейську Літургії у місцевих храмах, де моляться греко-католики. З єпископом співслужили о. Роман Бриндзей, капелан громади, та о. Василь Марчук. Дияконував Валентин Федишин, ЧСВВ.

Під час Літургії у проповіді єпископ з нагоди празника Святого Миколая наголосив на головній чесноті цього святого - бажання творити добро. «Сам Господь прийшов не щоб Йому служили, але щоб послужити і віддати своє життя за інших. Ісус Христос підкреслює, що суть Його доктрини - це служіння. І коли ми бачимо в іншій людині Христа та приходимо на допомогу в потребі, коли ми той хліб насущний, зароблений тяжкою працею, вміємо вділити потребуючим – це є наслідування Христа за прикладом святого Миколая», – підкреслив проповідник.

Серед іноземців в Італії українська спільнота є п’ятою за чисельністю. Сьогодні на всій території Італії діє понад 140 церковних громад УГКЦ.

 

Прес-служба Апостольського візитатора в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next