АКТУАЛЬНО

Архиєпископ Ігор Ісіченко представить львів’янам книжку спогадів «Ми просто йшли…»

Середа, 12 вересня 2018, 10:54
19 вересня 2018 року у Львові, у палаці Потоцьких, відбудеться презентація книжки спогадів Архиєпископа Ігоря Ісіченка «Ми просто йшли…». Початок о 15:00.

Незвичайна історія життя автора розгортається в книжці в широкому контексті суспільного й церковного життя України кінця ХХ – початку ХХІ ст. Зворушливими деталями сповнена розповідь про дитинство і юність у слобожанському містечку Балаклія, навчання та викладацьку працю в Харківському університеті.

Описується філологічне середовище Харкова та Києва, в якому Архиєпископ Ігор формувався як літературознавець. Але зовнішні події лише відображають духовні пошуки автора, які привели його в середовище політичної опозиції, а потім у лідери мирянського руху УАПЦ. З волі Патріарха Мстислава автор прийняв архиєрейський сан, став найближчим сподвижником Патріарха Димитрія (Яреми), очолив 1993 р. Харківсько-Полтавську єпархію УАПЦ, а 1996 р. став керуючим справами Патріархії УАПЦ. Драматична історія зростання УАПЦ і перманентних криз у її середовищі, брутального втручання в церковне життя урядовців і політиків відображена в книжці з болем і щирістю.

Широке коло контактів Архиєпископа Ігоря дозволило йому залучити до оповіді постаті багатьох відомих особистостей. Сюжет сповнений не відомих загалові деталей церковного життя, переданих з погляду очевидця і учасника описуваних подій. Це робить книжку унікальним документом з новітньої церковної історії України. Опублікувало спогади харківське наукове видавництво «Акта»; передмову написав єпископ Борис (Ґудзяк).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next