АКТУАЛЬНО

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський візитував парафії с. Маначин, що на Хмельниччині

Понеділок, 22 липня 2019, 09:47
21 липня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ Василь Семенюк здійснив душпастирський візит у парафію с. Маначин Хмельницького деканату Кам’янець-Подільської єпархії.

Архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні з настоятелем храму о. Володимиром Гетьманом та освятив на парафіяльному подвір’ї хрест Господній, споруджений на кошти жертводавців.

У проповіді митрополит Василь зробив аналіз євангельського уривку про гадаринських біснуватих і, наводячи приклади зі щоденного життя, закликав слухачів ретельно виконувати молитовне правило, дотримуватися Божих Заповідей, що стане запорукою духовного імунітету супроти нечистих духів.

Слід зауважити, що завдяки старанням митрополита Василя та декана Хмельницького о. Івана Данкевича парафії УГКЦ у Хмельницькому деканаті Кам’янець-Подільської єпархії активно розвиваються. Станом на сьогодні парафіяльні громади діють у містах Волочиськ, Нетішин, Полонне, Славута, Староконстянтинів, Красилів, Деражня, Шепетівка – 2 парафії; селищах міського типу Війтівці та Вовковинці; селах Глібки, Говори, Гринівці Польові, Згарок, Кайтанівка, Лозова, Маначин, Ставчинці, Мар’янівна, Стара Синява; у м. Хмельницькому діє 4 парафії, в тому числі одна каплиця для військових, додає Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

teren.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next