АКТУАЛЬНО

Архиєпископ Ґінтарас Ґрушас відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового і зустрівся з Главою УГКЦ

Вівторок, 19 липня 2022, 11:05
В понеділок, 18 липня, у Києві президент Ради єпископських конференцій Європи (ССЕЕ) архиєпископ Ґінтарас Ґрушас у межах свого візиту в Україну відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового і зустрівся з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Архиєпископа Ґінтараса Ґрушаса супроводжував Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас. У зустрічі також взяв участь владика Борис Ґудзяк, керівник Відділу зовнішніх зв’язків УГКЦ.

Відвідуючи Патріарший собор Воскресіння Христового, президент ССЕЕ у супроводі Глави УГКЦ зійшов у підземелля собору, де в період активних бойових дій довкола Києва (лютий-березень 2022 року) переховувалися сотні мирних жителів.

Архиєпископ Ґрушас також відвідав крипту, де спочиває Блаженніший Любомир Гузар, і разом із присутніми помолився за його упокій.

Крім Патріаршого собору, президент ССЕЕ відвідав і Патріарший центр, зокрема синодальну залу, яка у перші дні війни стала гуманітарним хабом, де зберігали і звідки роздавали гуманітарну допомогу потребуючим людям.

Блаженніший Святослав детально розповів достойному гостеві про служіння Української Греко-Католицької Церкви в час війни, а також відзначив важливість його візиту в Україну, щоб війна росії проти України не ставала забутою війною.

Як ми вже повідомляли, під час свого перебування в Україні архиєпископ Ґінтарас Ґрушас відвівав у понеділок, 18 липня, поранених українських воїнів.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next