АКТУАЛЬНО

Архиєрейською Божественною Літургією розпочали V сесію Собору Київської архиєпархії

Субота, 08 лютого 2020, 16:57
Сьогодні в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбувається V сесія Собору Київської архиєпархії УГКЦ на тему: «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви».

Розпочали Собор Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Разом із Главою Церкви співслужив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, та духовенство із п’яти областей Центрально-Східної України. Участь у молитві взяли численні вірні з усієї території Київської архиєпархії.

Нагадуємо, що метою цього Собору є пошук відповідей щодо новітніх викликів еміграції, поселень і глобальної єдності Української Греко-Католицької Церкви.

До участі в Єпархіальному соборі Київської архиєпархії запрошені представники духовенства, інститутів богопосвяченого життя, миряни, а також ті, хто відповідно до церковного законодавства має невідкладний обов’язок брати в ньому участь через іменування та вибір.

Під час Собору буде представлено низку питань і пропозицій та обрано делегатів для участі в роботі VII сесії Всецерковного (Патріаршого) Собору УГКЦ, який відбудеться у Львові 26-29 серпня 2020 року.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next