АКТУАЛЬНО

Архиєрейською Літургією завершилася проща до Крехова

Понеділок, 25 травня 2015, 15:37
24 травня Митрополит і Архиєпископ Івано-Франківський Володимир (Війтишин) очолив урочисту Божественну Літургію, яка увінчала Відпустові святкування з нагоди свята Перенесення мощей святого Миколая Чудотворця у Крехівській чернечій обителі.

Уже вкотре отці василіани організовують і запрошують усіх вірних на відпуст до Крехівської обителі. Цього року проща проводилася 23-24 травня.

Святкування празника Перенесення мощей святого Миколая почалося Хресною дорогою, яка була присвячена розважанням про богопосвячене життя. Отці-проповідники, натхненні Святим Духом, роздумували над тим, чим є монашество, що воно несе світові і наскільки важливим є для людства. Стація за стацією вірні співстраждали разом із Христом і воскресли наново з Ним у Божественній Літургії, прийнявши Пресвяту Євхаристію. Опівночі розпочалися нічні чування.

Неділя розпочалася Утренею та Молебнем до святого Миколая. Дещо пізніше наступила кульмінація свята — Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолили Митрополит та Архиєпископ Івано-Франківський Володимир (Війтишин) та Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада) ‪ Кен (Новаківський). Усі паломники могли приступити до Сповіді та Причастя.

Літургія закінчилася многоліттям, привітаннями всечесніших отців та окропленням вірних свяченою водою.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next