АКТУАЛЬНО

ArtArea 2017. Діти учасників АТО відпочивали у таборі в Карпатах

Понеділок, 14 серпня 2017, 14:42
Від 2 до 11 серпня 2017 року в с. Дубина на туристичній базі «Карпати» під проводом військового капелана проходив творчий християнський табір «Артерія 2017», в якому взяли участь діти військовослужбовців та учасників АТО. Табір відбувся за організації Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та громадської організації «Українська молодь - Христові».

Програма табору складалася з численних мистецьких майстер-класів (різьба по дереву, малювання, плетіння, рукоділля…), щоденних богослужінь, спортивних ігор, конкурсів, ватр, дискотек, перегляду фільму та відпочинку на річці. Протягом відпочинку в літньому таборі молодь також мала можливість милуватися краєвидами українських Карпат, зокрема горою Високий Верх (канатна дорога «Захар Беркут»); зануритися в атмосферу кам’яних споруд на скельно-печерному комплексі «Скелі Довбуша», які є унікальною пам’яткою історії та природи; покупатися у водоспаді «Кам'янка» та відвідати озеро «Журавлине» поблизу водоспаду.

Як зазначив комендант табору о. Ростислав Височан, метою цьогорічного табору були, передусім, відпочинок і реабілітація молоді (загальна кількість учасників 60 осіб, зокрема 40 осіб - діти воїнів АТО) завдяки проведенню численних майстер-класів, конкурсів, спортивних змагань. Присутність духівника та щоденна Літургія сприяли духовному розвитку молодої людини, кращому пізнанню себе, свого покликання. Робота в групах, спрямована на розвиток лідерських якостей і розвитку відповідальності, створювала атмосферу командного духу.

Основною темою табору було «Мистецтво серця».

«Ми мусимо віднайти мистецтво свого серця, яке Господь вклав кожному з нас. Розвиваючи свої таланти, здобуваючи навички практичних творчих майстер-класів, постараймося побачити велич справжнього Майстра, Митця, Творця – відкрити для себе світ прекрасного і глибокого… світ нашого серця».

Також учасниками табору була молодь із громадської організації «Українська молодь - Христові», яка працювала над програмою табору та проведенням майстер-класів. Така інтеграція молоді була доброю нагодою поділитися своїми духовними та культурними цінностями і разом відпочити.

Повідомив отець Ростислав Височан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next