АКТУАЛЬНО

Біля архикатедри Тернополя пройшов восьмий благодійний ярмарок для переселенців

Понеділок, 11 квітня 2022, 10:10
У суботу, 9 квітня, біля архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя відбувся восьмий благодійний ярмарок, на якому вимушено переселеним особам безкоштовно роздавали гуманітарну допомогу. Сотні переселенців, серед яких багато дітей з батьками, отримали продукти харчування (риба, картопля), засоби гігієни, дитяче харчування, медикаменти, постільну білизну, одяг, взуття тощо.

Священники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Роман Демуш та о. Петро Порохонько, які спільно із волонтерами координують роботу гуманітарного штабу, відзначають, що людей прибуває щоразу більше, однак, за їх словами, знаходяться добрі люди, які завжди готові допомагати.

«Ми робимо одну спільну велику справу, яка є дуже важлива, – діло милосердя для тих людей, які потребують конкретної любові, – зазначив о. Роман Демуш до волонтерів перед початком ярмарку. – Кожен із нас впродовж цим 45 днів робить все, що можливо, щоб побороти нашого спільного ворога. Кожен на своїх місцях, кожен на своїх позиціях».

За словами о. Петра Порохонька, з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, за останні чотири дні (5-9 квітня) архикатедральний волонтерський центр завантажив і відправив на схід України понад сто тонн гуманітарного вантажу, зокрема до Бучі, Запоріжжя, Одеси, Миколаєва та Херсонської області. Сьогодні було підготовлено 2,5 тонни продуктів і засобів гігієни в селище Бородянка, яке особливо постраждало від обстрілів та жорстокості окупантів. «Тернопільсько-Зборівська архиєпархія продовжує отримувати та розподіляти гуманітарну допомогу, яка надходить з Італії, Голландії, Німеччини, Іспанії, Польщі, Данії тощо і щиро дякує кожному, хто вболіває за наш народ», – наголосив о. Петро.

Пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next