АКТУАЛЬНО

Більшість українців поки що не підтримує ідею перенесення дати святкування Різдва

Четвер, 23 грудня 2021, 13:03
Чверть опитаних українців (26 %) підтримує ідею перенесення святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня. 58% респондентів проти такої зміни. Ще 15% зазначили, що вони байдужі до цього питання, і 1% не зміг відповісти.

Такі результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг" було опубліковано 23 грудня 2021 року.

У динаміці за останні 5 років зменшилася кількість тих, хто проти перенесення дати святкування Різдва (з 69 до 58%), і дещо зросла кількість прихильників (з 15 до 26%).

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва – на Заході України та в Києві: близько 40% підтримують і майже стільки ж не підтримують. Дещо більше підтримують цю ініціативу опитані середнього й старшого віку, а також вірні УГКЦ.

Лише 4% святкують Різдво 25 грудня, тоді як більшість опитаних (71%) – 7 січня. Водночас, 18% українців святкують Різдво двічі (25 грудня і 7 січня) і їх кількість за рік дещо зросла.

Важливо також зазначити, що поступово зростає кількість українців, які своїм найулюбленішим новорічним святом називають саме Різдво, – 49%. Новий рік є найулюбленішим для 37% наших співгромадян. Упродовж останніх десяти років з кожним роком зменшується кількість прихильників Нового року, натомість Різдва – збільшується.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність:  2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше як 2,2%. Час проведення: 20–22 грудня 2021 року.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами https://ratinggroup.ua

ТЕГИ: Різдво
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next