АКТУАЛЬНО

Батьки монахинь і монахів-воплоченців зустрілися зі своїми дітьми

Понеділок, 16 вересня 2019, 10:34
Всеукраїнська зустріч батьків ченців і черниць Чернечої родини Воплоченого Слова відбулася 14 вересня при монастирській парафії Святих Кирила і Методія (Івано-Франківськ-Крихівці).

Зустрічі такого формату є вже доброю щорічною традицією у Чернечій родині Воплоченого Слова. Тішить те, що цьогорічна, шоста за рахунком зустріч зібрала понад 200 учасників, які з’їхалися з різних областей нашої України.

Свято розпочалося урочистою Божественною Літургією, яку очолив ієрм. Антоній Вацеба, ВС, провінційний настоятель Згромадження. Під час проповіді отець згадав, що метою таких щорічних зустрічей є саме молитовна подяка ченців своїм батькам, а також можливість розділити з ними радість того родинного духу, який має неодмінно панувати також і в монастирях. Звертаючись до присутніх, він також наголосив, що бути батьками монахів – це великий Божий дар та особливе покликання, бо в такий спосіб і вони беруть участь у місії спасіння світу!

Зустріч продовжилася короткою наукою про необхідність молитви за святість та витривалість всіх отців і сестер нашої чернечої родини та за нові чернечі покликання. Опісля було також спільне частування та вже традиційний на наших святах концерт.

Дякуємо Богу за наших батьків, за їхню постійну підтримку, а головне, що моляться за нашу витривалість у монашестві та за нові чернечі покликання.

Пресцентр Згромадження


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next